Privacybeleid

Privacybeleid CS Digital Media
CS Digital Media wil door middel van deze Privacy Statement zo transparant mogelijk zijn over hoe CS Digital Media omgaat met uw persoonsgegevens en voor welke doelen deze gegevens worden verwerkt en gebruikt.


Hoe verzamelen wij data?

In samenwerking met onze leverancier Bluehoney verzamelen wij data op basis van het interpreteren van WiFi signalen. Deze WiFi signalen worden uitgezonden door mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons. Wanneer WiFi aan staat op uw mobiele apparaat, zendt het een WiFi signaal uit dat de sensoren ontvangen. Het zogeheten MAC adres van uw mobiele apparaat wordt gemeten door de sensoren op diverse locaties. Deze informatie wordt direct versleuteld en naar een beveiligde server gestuurd.

Waarom doen we dit?

CS Digital Media maakt gebruik van WiFi tracking sensoren voor het bepalen van algemene druktebeelden. Deze druktebeelden worden ingezet voor het bepalen van accuraat locatie- en mediabereik. CS Digital Media werkt uitsluitend met anonieme gegevens waardoor uw privacy is gewaarborgd. Deze gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Verwerking van persoonsgegevens

Wij genereren géén informatie die iemand als individu kan identificeren. We doen ook geen enkele poging om de informatie aan individuele personen te linken. Direct na registratie van het WiFi signaal wordt het MAC-adres onherkenbaar gemaakt en anoniem versleuteld. Voor de opslag van gegevens worden hoge beveiligingsstandaarden gehanteerd. Het datacenter dat wordt gebruikt voldoet aan de ISO 27001 standaard voor informatiebeveiliging.

Wet bescherming persoonsgegevens

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermt privacy van passanten en bezoekers. Alle informatie die wij verzamelen wordt volledig verwerkt volgens de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens. Adequate maatregelen zijn genomen om uw privacy te beschermen.

Autoriteit persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Zowel CS Digital Media als Bluehoney hebben zich conform de regelgeving bij de AP aangemeld.

Informatiemelding aan passanten / bezoekers

Wij informeren bezoekers en passanten middels stickers op onze digitale buitenreclame objecten dat wij gebruik maken van WiFi tracking sensoren.

Afmelden voor locatie gebaseerde dienstverlening


1. WiFi uitschakelen
De eerste mogelijkheid is dat u WiFi tijdelijk uitschakelt op uw telefoon.

2. Toestel met randomized MAC adres functie

Indien u van een recente smartphone gebruik maakt, dan wisselt u toestel regelmatig zelf van MAC adres. Hierdoor is uw toestel voor de buitenwereld niet meer zichtbaar onder een uniek MAC adres. Dit geldt standaard voor de Apple Iphone vanaf IOS release 8. Google heeft deze functie ook aangekondigd voor zijn Android OS. Heeft u een Apple Iphone IOS release 8 of hoger, dan hoeft u dus niets te doen.

3. EASY-OPT-out
De derde mogelijkheid is dat u gebruik maakt van de EASY OPT-OUT functie. Als u zich in een meetgebied bevindt (herkenbaar aan de sticker) selecteert u op uw telefoon het WiFi netwerk: notracking.org. U krijgt vervolgens een afmeldscherm. Via één druk op de knop kunt u zich vervolgens afmelden.

4. Via het MAC-ADRES van uw toestel

De vierde mogelijkheid is dat u zich afmeldt via het MAC-ADRES van uw telefoon via http://count.bluehoney.nl/nl/blacklist