Binnen de industrie van advertising groeit programmatic heel sterk. De creatieve en innovatieve oplossingen die in Nederland worden ontworpen verdienen aandacht. IAB Nederland organiseerde daarom op 15 juni 2017 de allereerste editie van de Programmetic Awards in het Westergastheater te Amsterdam.

Tien awards in totaal

In totaal werden tien awards uitgereikt aan de professionals binnen de industrie van programmetic. Vijf awards voor talenten. De vijf andere voor succesvolle campagnes. Het digitale marketing bureau NMPi won de award voor meest innovatieve strategie voor de wintercampagne voor Transavia. ‘Geweldig! Dit is waar je het allemaal voor doet. We zijn hier best wel een tijdje mee bezig geweest. Het kwam voort uit een acute vraag van de klant. Heel mooi als het dan beloond wordt’, vertelt Quintijn van Kessel, Head of Consultancy bij NMPi. ‘Vorig jaar draaiden we twee weken een wintersportcampagne voor Transavia. En toen lag er geen sneeuw. Nu hebben we alles automatisch getriggerd op het moment dat er voldoende sneeuw lag. Bij verse sneeuw ging de uiting extra draaien. Op deze manier hebben we relevantie toegevoegd voor de klant.’

Inspelen op omgeving

Het inkopen via programmatic is perfect om in te spelen op deze wisselende omstandigheden. Voor Digital Out of Home heeft NMPi samengewerkt met MyAdbooker. Het is natuurlijk niet effectief om een wintersportcampagne te laten draaien terwijl de pistes in de bergen groen zijn. De plank sla je dan volledig mis. Op basis van actuele sneeuwval was de campagne nu op de juiste momenten te zien op alle kanalen. ‘We hebben voor een groot deel bijgedragen aan de winnende campagne van NMPi. De campagne is programmatic ingezet op Digital Out of Home via MyAdbooker. We zijn natuurlijk heel erg trots dat NMPi als klant van ons de winnende award heeft binnengesleept’, zegt Sebastian op het Veld, Head of Campagnes bij MyAdbooker.